ΚΑΛΑΘΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Item added Item updated Item removed No more products on stock You entered wrong value.

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΟΚΟΥΡΤΙΝΕΣ

Τάπητας Διαδρόμου Γυμναστικής: Οδηγός επιλογής

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο τάπητα διαδρόμου; 

τάπητας διαδρόμου

Κάθε διάδρομος γυμναστικής αποτελείται από διάφορα ανταλλακτικά μέρη  (τάπητες διαδρόμων γυμναστικής και επίπεδοι ιμάντες μοτέρ), τα οποία χρήζουν αλλαγής μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα (μέσος όρος 7-10 έτη). Πώς όμως γνωρίζουμε ποιο είναι το κατάλληλο ανταλλακτικό ή στην προκειμένη ο κατάλληλος τάπητας για έναν διάδρομο; Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γνωρίζετε την κατηγορία του διαδρόμου σας, εάν δηλαδή ο διάδρομος που έχετε ανήκει στην μικρότερη κατηγορία των 110Kg (μέγιστο βάρος αθλητή), στην μεσαία κατηγορία 130kg ή στην επαγγελματική κατηγορία 150-160kg. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να επιλέξετε και τον κατάλληλο τάπητα διαδρόμου.

τάπητας διαδρόμου πίνακας

Επιφάνειες Τάπητα Διαδρόμου γυμναστικής 

Οι επιφάνειες ενός τάπητα διαδρόμου γυμναστικής μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο του κάθε διαδρόμου. Συνήθως το 70% των κατασκευαστών διαδρόμων γυμναστικής, Οικιακών και Επαγγελματικών, παγκοσμίως χρησιμοποιούν τάπητα με επιφάνεια Αντεστραμμένου Διαμαντιού. Τα υπόλοιπα μοντέλα χρησιμοποιούν τάπητα με επιφάνεια Αμμοβολής ή επιφάνεια Παστελιού. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε πως το αντεστραμμένο διαμάντι σε σύγκριση με την επιφάνεια αμμοβολής ή άλλες επιφάνειες, φέρει λιγότερη φθορά στην χρήση, ενώ δεν δείχνει εύκολα σημάδια σκληρότητας.  

Η επιφάνεια αμμοβολής ή παστελιού σε έναν τάπητα διαδρόμου με χρήση ετών μπορεί να φέρει αλλοιώσεις (στο σημείο επαφής με το πέλμα του αθλητή), καθώς η σαγρέ επιφάνεια τείνει να γίνεται λεία και στην συνέχεια επικίνδυνη για χρήση.

Μεγάλη σημασία στο ύφασμα- Λινό του τάπητα Διαδρόμου Γυμναστικής 

Πολλές είναι οι περιπτώσεις ανά τα έτη που έχουμε συναντήσει τάπητες διαδρόμων μετά από αρκετή χρήση, στους οποίους εντοπίσαμε λινά μικρής αντοχής (ο λόγος αυτού είναι το χαμηλότερο κόστος παραγωγής). Ένας τάπητας διαδρόμου γυμναστικής με λινά χαμηλότερης ποιότητας τείνει να αποκτά μεγαλύτερη ελαστικότητα, επίσης έπειτα από ελάχιστα χρόνια χρήσης εντοπίζονται αποκολλημένες επιφάνειες και το σημαντικότερο, ο τάπητας τείνει να μεταφέρει μεγαλύτερο ηλεκτρικό φορτίο και θερμοκρασία!

Τόσο τα λινά όσο και η επιφάνεια τρεξίματος ενός τάπητα διαδρόμου παράγονται προσεκτικά από τις κατασκευαστικές εταιρίες για την μέγιστη αντοχή στον χρόνο και την χαμηλή τους τριβή στην επιφάνεια του deck (ξύλινο πάτωμα).  Έχουν λοιπόν αναπτυχθεί αντιστατικά λινά OEM τα οποία λειτουργούν αθόρυβα σε υψηλές ταχύτητες και διασφαλίζουν ότι ο συντελεστής τριβής στην κάτω πλευρά ενός τάπητα είναι πολύ χαμηλός. Αυτό επιτρέπει στον ιμάντα/τάπητα να λειτουργεί ομαλά και εγγυάται χαμηλότερο κόστος ισχύος προσθέτοντας μεγαλύτερο μέσο όρο χρήσης.

Τάπητας Διαδρόμου Γυμναστικής που αντέχει τα πάντα: Πώς να τον προετοιμάσετε;

Στην εταιρία ΖΑΜΠΟΥΚΑΣ γνωρίζουμε καλά την έννοια της ποιότητας προϊόντων μεταφοράς και κίνησης. Εξελίσσοντας τον εξοπλισμό μας διαθέτουμε μια σειρά μηχανημάτων συγκόλλησης (αυτόματες πρέσες – αυτόματα κοπτικά μηχανήματα) που μας επιτρέπουν να παραδίδουμε μεγαλύτερο όγκο παραγγελιών καθημερινά. Ο τρόπος επεξεργασίας που εφαρμόζουμε μεθοδικά σε κάθε τάπητα συντελούν σε αποτελέσματα μεγαλύτερης αντοχής, ειδικά στο σημείο της θερμικής συγκόλλησης.

τάπητας διαδρόμου βήματα

Τάπητας Διαδρόμου Γυμναστικής: Βασικά κριτήρια επιλογής

  • Εάν ο Διάδρομος σας είναι οικιακού τύπου με μέγιστο φορτίο τα 110Kg τότε επιλέξτε τον Τάπητα 1.4mm.
  • Εάν ο Διάδρομος σας είναι οικιακού τύπου με μέγιστο φορτίο τα 130Kg τότε επιλέξτε τον Τάπητα 1.7mm.
  • Εάν ο Διάδρομος σας είναι Επαγγελματικού τύπου με μέγιστο φορτίο τα 150Kg τότε επιλέξτε τον Τάπητα 2.3mm.
  • Εάν ο Διάδρομος σας είναι Επαγγελματικού τύπου με έντονη κυκλοφορία άσκησης και με μέγιστο φορτίο τα 160Kg τότε επιλέξτε τον Τάπητα 3mm.

 

Στην εταιρεία ΖΑΜΠΟΥΚΑΣ παρέχουμε στους πελάτες μας τα απαραίτητα ανταλλακτικά για τους διαδρόμους γυμναστικής τους. Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων, από τάπητες διαδρόμων, μεταφορικές ταινίες, επίπεδους ιμάντες μέχρι και κουρτίνες PVC. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μη διστάσετε να μας καλέσετε στο 2310782984.

envelopecartphone-handsetcrossmenu