ΚΑΛΑΘΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Item added Item updated Item removed No more products on stock You entered wrong value.

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΟΚΟΥΡΤΙΝΕΣ

Τάπητες Διαδρόμων: Κατηγορίες

Οι τάπητες διαδρόμων είναι ένα θέμα που λαμβάνουμε συχνά ερωτήσεις από πελάτες μας σχετικά με τη διαφορά μεταξύ ενός Οικιακού τάπητα διαδρόμου και ενός Επαγγελματικού τάπητα διαδρόμου. Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει διαφορά υλικών κατασκευής, αλλά υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι μορφοποίησης διάστασης πάχους και μεγέθους για να ταιριάζει ο τάπητας σε κάθε κατηγορία διαδρόμου γυμναστικής.

Πως κατασκευάζεται ένας τάπητας διαδρόμου γυμναστικής;

Με τα χρόνια, η τεχνολογία των ιμάντων (τάπητες) έχει προχωρήσει, όπως έχουν προχωρήσει πολλά άλλα υλικά. Στη δεκαετία του '80 το πιο κοινό υλικό που χρησιμοποιήθηκε για τάπητες διαδρόμων ήταν ένα πολυ-μείγμα για την επιφάνεια φθοράς, που ονομάζεται υποστήριξη λινών. Μερικά εργοστάσια χρησιμοποιούσαν μια βαμβακερή στρώση πλέξης λινού. Με την πρόοδο των υλικών, οι ίνες άνθρακα συμπεριλαμβάνονται πλέον ως παραγωγή ύφανσης. Η ουρεθάνη χρησιμοποιείται ως υλικό υποστήριξης και το μονόινο έχει γίνει πολύ πιο συνηθισμένο ως υπόστρωμα. Υπάρχουν παραλλαγές και σε επιφάνειες ενός τάπητα διαδρόμου, όμως σπάνια φθείρεται η επάνω επιφάνειά του. Αυτό που φθείρεται είναι κυρίως η βάση (λινό). 

Οικιακοί Τάπητες Διαδρόμων 

οικιακοί τάπητες διαδρόμων

Σχεδόν όλοι οι τάπητες διαδρόμων κατασκευάζονται με επίστρωση PVC και σχεδόν όλες οι οικιστικές μονάδες χρησιμοποιούν πλέον ύφανση 1/λινού είτε ένα μείγμα πολυμερών για βάση. Στο παρελθόν, πολλά εργοστάσια χρησιμοποιούσαν βαμβάκι ως βάση επειδή το υλικό είναι εξαιρετικά αθόρυβο, με το μειονέκτημα της επιμήκυνσης. Επίσης, στα βαμβακερά λινά τα λιπαντικά απορροφώνται γρήγορα και το επίπεδο τριβής είναι αρκετά υψηλό, επομένως οι λύσεις που έχουν δοθεί στο ζήτημα είναι τα λινά ΟΕΜ. Με την επιλογή OEM NEO λινού αποτρέπεται η επιμήκυνση του τάπητα, ενώ οι αθόρυβες ιδιότητες του είναι αρκετά καλές προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στον τάπητα.

Επαγγελματικοί Τάπητες Διαδρόμων

επαγγελματικοί τάπητες διαδρόμων

Οι τάπητες διαδρόμων για επαγγελματικούς διαδρόμους υψηλής ποιότητας έχουν το χαρακτηριστικό μεγαλύτερου πάχους και ενισχυμένης επένδυσης λινών. Λόγω του ότι χρησιμοποιούν ένα πιο σκληρό υλικό λινού ως αποτέλεσμα τις κάνει λίγο πιο θορυβώδεις προσφέροντας όμως εγγυημένα ασφαλέστερη λειτουργία με μεγαλύτερη διάρκεια ζωή. Απλώς θυμηθείτε ότι ίσως είναι προτιμότερο να υποστείτε λίγο θόρυβο εάν πρόκειται να επεκταθεί σημαντικά η διάρκεια ζωής του τάπητά σας.

* Ο θόρυβος μειώνεται εάν ο τάπητας έρχεται σε μεγαλύτερη επαφή με το ξύλο στήριξης. Όσο πιο λεία είναι η επιφάνεια του ξύλου και έχει περισσότερη επαφή με τον ιμάντα, τόσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο θορύβου. 

Η επάνω στρώση ενός τάπητα μπορεί να κατασκευαστεί σε διάφορα σχέδια. Ωστόσο, δεν υπάρχει διαφορά στην ικανότητα κίνησης και στην ποιότητα του τάπητα είτε χρησιμοποιείτε μοτίβο από διαμάντι είτε επίστρωση αμμοβολής. Είναι ενδιαφέρον ότι έχουμε παρατηρήσει πως οι πιο λεπτοί τάπητες διαρκούν λίγο περισσότερο από τους επαγγελματικούς, καθώς παγιδεύουν λιγότερη θερμότητα και επιβαρύνουν λιγότερο το σύστημα μεταφοράς.

τάπητες διαδρόμων

*Θυμηθείτε ένας από τους «δολοφόνους» των διαδρόμων γυμναστικής είναι η θερμότητα.

Στην εταιρεία ΖΑΜΠΟΥΚΑΣ μπορείτε να βρείτε τάπητες διαδρόμων από PVC για εφαρμογές υψηλής χρήσης σε γυμναστήρια και ξενοδοχεία ή για εγκατάσταση σε οικιακούς διαδρόμους γυμναστικής. Η εκτεταμένη γκάμα της εταιρίας μας περιλαμβάνει τάπητες σε κάθε μέγεθος, καθώς και τύπους που δεν χρειάζονται τόσο συχνή συντήρηση, αλλά και διάφορα άλλα προϊόντα, όπως αντιολισθητικά φύλλα , κουρτίνες pvc και μεταφορικές ταινίεςΓια περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. 

envelopecartphone-handsetcrossmenu