ΚΑΛΑΘΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Item added Item updated Item removed No more products on stock You entered wrong value.

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΟΚΟΥΡΤΙΝΕΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ανακύκλωση PVC

Το PVC είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα πλαστικά στον κόσμο. Είναι ένα πολύ ευέλικτο και 100% ανακυκλώσιμο υλικό, το οποίο έχει διάφορες χρήσεις και χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις. Ας δούμε πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση pvc προϊόντων.

Το PVC αποτελείται από:

  • 57% θαλασσινό αλάτι
  • 43% παράγωγα πετρελαίου

Το PVC ανακαλύφθηκε το 1835 από τον Henri Victor Regnault και είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό στο νερό, τις χημικές ουσίες και τη φωτιά. Επιπλέον, είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, καθαρίζεται εύκολα και μπορεί να διαρκέσει από 30 έως και 50 χρόνια και να παραμείνει αναλλοίωτο. 

Το PVC χρησιμοποιείται κυρίως σε κατασκευές παραθύρων και σωλήνων. Επιπλέον, συχνή είναι η χρήση του και στην αυτοκινητοβιομηχανία, στη βιομηχανία πορτών και σε πολλά προϊόντα καθημερινής χρήσης, όπως συσκευασίες, επικαλυμμένα υφάσματα, μουσαμάδες, κουρτίνες PVC κ.ά. Στη συνέχεια αυτού του άρθρου θα εστιάσουμε στην ανακύκλωση PVC, τις μεθόδους με τις οποίες μπορεί να πραγματοποιηθεί και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει. 

ανακύκλωση pvc πλαστικών

Μέθοδοι για Ανακύκλωση PVC

Υπάρχουν κυρίως δύο τρόποι ανακύκλωσης του PVC. Αυτοί είναι η μηχανική ανακύκλωση PVC και η χημική ανακύκλωση PVC. Ας δούμε, όμως, παρακάτω εκτενέστερα τη διαφορά τους:

Μηχανική Ανακύκλωση PVC

Αυτή περιλαμβάνει μηχανική επεξεργασία των απορριμμάτων. Το PVC αλέθεται σε μικρά σωματίδια και καθαρίζεται. Τα σωματίδια μπορούν στη συνέχεια να λιώσουν ξανά και να μορφοποιηθούν με ή χωρίς φρέσκο υλικό για να δημιουργηθούν ξανά τα ίδια προϊόντα ή ένα νέο.

Χημική Ανακύκλωση PVC

Πολλές χημικές διεργασίες, όπως η πυρόλυση ή η υδρόλυση, χρησιμοποιούνται για τη μετατροπή των απορριμμάτων σε επαναχρησιμοποιήσιμα συστατικά. Τα προκύπτοντα προϊόντα όπως χλωριούχο νάτριο, χλωριούχο ασβέστιο, προϊόντα υδρογονάνθρακα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή νέου PVC ή ως τροφή για άλλες διαδικασίες παραγωγής ή καύσιμα.

ανακύκλωση pvc

Πώς να ανακτήσετε το PVC;

Το PVC είναι μια σκόνη που αναμιγνύεται με πλαστικοποιητή για να γίνει εύκαμπτο. Το ξηρό μίγμα που λαμβάνεται στη συνέχεια εξωθείται στο επιθυμητό σχήμα. Προστίθενται άλλα πρόσθετα για να του δώσουν τη δυνατότητα εξώθησης και τις τελικές ιδιότητες του επιθυμητού προϊόντος (αντι-UV, χρωστικές, θερμικοί σταθεροποιητές, λιπαντικά κ.λπ.)

Το PVC είναι 100% ανακυκλώσιμο. Όταν ανακυκλώνεται, μειώνει δραστικά το αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με την παραγωγή με φρέσκο υλικό. Επιτρέπει την εξοικονόμηση ενέργειας και την αποφυγή εξαγωγής περισσότερου άνθρακα από το έδαφος.

Το PVC συλλέγεται από κέντρα υποδοχής απορριμμάτων ή σε δοχεία που διατίθενται από τις πόλεις. Στα εργοτάξια τοποθετούνται κάδοι απορριμμάτων για τη συλλογή των απορριμμάτων. Είναι επίσης δυνατό να μεταφέρετε τα υπολείμματα ή τα απορρίμματά σας από PVC σε κέντρα επανεπεξεργασίας.

Η στάση μας απέναντι στην Ανακύκλωση PVC 

Η εταιρία ΖΑΜΠΟΥΚΑΣ κατανοεί πόσο πολύτιμο είναι το περιβάλλον και εφαρμόζει ανακύκλωση pvc των προϊόντων της. Όταν δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, τα απόβλητα αλέθονται και πωλούνται σε εταιρείες ανακύκλωσης που τα χρησιμοποιούν για την κατασκευή σωλήνων ή ηλεκτρικών καλωδίων. Στην εταιρία μας θα βρείτε επίσης μια μεγάλη ποικιλία από βιομηχανικά φίλτρα, μεταφορικές ταινίες, αλλά και τάπητες διαδρόμων που θα καλύψουν τις ανάγκες κάθε βιομηχανίας από τα καλύτερα υλικά της αγοράς.

envelopecartphone-handsetcrossmenu