ΚΑΛΑΘΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Item added Item updated Item removed No more products on stock You entered wrong value.

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΟΚΟΥΡΤΙΝΕΣ

Κουρτίνες PVC: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι Κουρτίνες Pvc – που ονομάζονται επίσης Λωριδοκουρτίνες ή Βιομηχανικές κουρτίνες Pvc – μπορούν να εγκατασταθούν σε λειτουργίες (Υπηρεσιών εστίασης – Βιομηχανικούς χώρους παραγωγής – Εργαστήρια – Αποθήκες – κ.α.), για να βοηθήσουν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας μεταξύ των δωματίων, να κάνουν το κτήριο σας πιο ενεργειακά αποδοτικό και να αποτρέψουν τη διείσδυση μιας περιοχής από ιπτάμενα παράσιτα. Το να γνωρίζετε πώς και πού θα χρησιμοποιήσετε το σωστό τύπο βιομηχανικής κουρτίνας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιο μοντέλο πρέπει να αγοράσετε.

βιομηχανικές κουρτίνες pvc

Επιλέγοντας τις Βιομηχανικές σας κουρτίνες Pvc

Είναι πολύ σημαντικό πριν την διαδικασία της αγοράς, να κάνετε μια μικρή έρευνα, ώστε να καταλήξετε στο ποια είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Το πρώτο και βασικό βήμα για να αγοράσετε τη σωστή Λωριδοκουρτίνα Pvc για να καλύψετε τις ανάγκες σας, είναι να κάνετε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

 

Τι συνολικό μέγεθος πρέπει να έχει η κουρτίνα μου;

Ξεκινάμε πάντα από το μέγεθος της πόρτας ή ανοίγματος που θέλουμε να εφαρμόσουμε τις βιομηχανικές κουρτίνες Pvc. Οι κουρτίνες θα πρέπει να απέχουν από το πάτωμα περίπου 1cm και να εκτείνονται οριζόντια πέρα από το άνοιγμα 10-15 cm. Επειδή η λωρίδα κουρτίνας σας πρέπει να έχει το σωστό ύψος και πλάτος για να λειτουργεί σωστά, θα πρέπει να γνωρίζετε πού θα τοποθετηθεί πριν την αγοράσετε.

 

Ένα τυπικό μέγεθος πόρτας είναι 2 m ύψος και 80 cm πλάτος. Η εταιρία μας μπορεί να προσαρμόσει κάθε τύπο κουρτίνας pvc σε διάφορους συνδυασμούς ύψους και πλάτους για να φιλοξενήσουν την ποικιλία των εμπορικών μεγεθών κάθε πόρτας/ανοίγματος. Οι πιο συνηθισμένες μετρήσεις είναι από 80cm – 3 m σε πλάτος και 2-4 m σε ύψος.

 

Τι είδους κίνησης θα αντιμετωπίσει η Βιομηχανική κουρτίνα;

Οι λωρίδες κουρτινών pvc μπορούν να τοποθετηθούν σε περιοχές με ελαφριά ή βαριά κυκλοφορία. Σε πόρτες ή χωρίσματα όπου χρησιμοποιούνται αποκλειστικά διελεύσεις πεζών μπορείτε να επιλέξετε κάθε τύπο κουρτίνας με λεία επιφάνεια.

 

Σε περιοχές βαριάς κυκλοφορίας θα συναντήσουν συνήθως μια αξιοσημείωτη ποσότητα κινητού εξοπλισμού εκτός από την μετακίνηση πεζών. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστεί να επιλέξετε κουρτίνες pvc ενισχυμένες με νευρώσεις (βλ. προϊόντα), οι οποίες παρέχουν μεγαλύτερη αντοχή σε συχνές διελεύσεις οχημάτων και περονοφόρων λόγω των

ειδικά σχεδιασμένων νευρώσεων.

 

Τι μέγεθος Κουρτινών Pvc χρειάζομαι;

Σε κάθε πόρτα ή χώρισμα βιομηχανίας υπάρχουν και οι ανάλογες επιλογές μεγέθους κουρτινών pvc που μπορείτε να διαλέξετε. Τα μεγέθη κάθε λωριδοκουρτίνας pvc ξεκινούν από (2x200) mm (3x300) mm (4x400) mm. Οι λεπτότερες κουρτίνες (2x200) mm συνιστώνται για σημεία εισόδου που χρησιμοποιούνται κυρίως από εργαζόμενους που είναι πεζοί, καθώς οι φαρδιές λωρίδες μπορεί να είναι δύσκολο και άβολο για ένα άτομο να περάσει, αλλά δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στον εξοπλισμό.

 

Οι κουρτίνες με μέγεθος (3x300) είναι η επόμενη επιλογή στις περισσότερες περιπτώσεις κάλυψης ανοιγμάτων με μεγαλύτερο ύψος και συνήθως τις εφαρμόζουμε σε γκαραζόπορτες και ανοίγματα που βρίσκονται σε επαφή με εξωτερικό χώρο. Επίσης, αυτός ο τύπος κουρτίνας μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε άνοιγμα με ύψος 4 m και άνω. Οι κουρτίνες με μέγεθος (4x400) mm λόγω της μεγάλης διάστασης συνήθως εφαρμόζονται σε ανοίγματα προσόψεων βιομηχανικών χώρων με ύψος από 7m και άνω.

 

Ποιο τύπο Βιομηχανικής Κουρτίνας να επιλέξω

Οι κουρτίνες pvc είναι διαθέσιμες για πολλές εξειδικευμένες χρήσεις, επομένως πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή κουρτίνα για τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε έναν χώρο ψύξης και τοποθετήσετε μια τυπική standard κουρτίνα PVC στην πόρτα, σύντομα θα ανακαλύψετε το γεγονός ότι είναι λιγότερο εύκαμπτη σε χαμηλές θερμοκρασίες π.χ.-20 και μπορεί ακόμη και να ραγίσουν. 

 

Επομένως, θα πρέπει να επιλέξετε τις Κουρτίνες Polar, καθώς αυτές είναι σχεδιασμένες να αντέχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες και έτσι είναι πιο εύκαμπτες και είναι λιγότερο πιθανό να ραγίσουν ή να σπάσουν σε θερμοκρασίες μεταξύ -40οC και +25. Εάν διαθέτετε κέντρο δεδομένων (data center), τότε μπορεί να θέλετε να δείτε τις αντιστατικές κουρτίνες PVC, καθώς βοηθούν στην εξάλειψη του στατικού φορτίου και έτσι ελέγχουν τη θερμοκρασία πιο εύκολα.

 

Οι Ενισχυμένες Κουρτίνες Pvc είναι ιδανικές, εάν θέλετε λωρίδες PVC με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καθώς οι νευρώσεις χτυπούν πρώτα όταν ένα όχημα χτυπήσει στην κουρτίνα. Αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο μέρος της λωρίδας θα παραμείνει πιο δυνατό για περισσότερο χρονικό διάστημα. Οι ραβδωτές λωρίδες είναι εξαιρετικές και για εσωτερικούς διαδρόμους, καθώς έχουν φυσική αντίσταση στο στατικό ηλεκτρισμό. 

 

Το στατικό φορτίο μπορεί μερικές φορές να συσσωρευτεί σε κανονικές απλές κουρτίνες και αυτό μπορεί να τις κάνει πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να περάσουν από μέσα. Ο σχεδιασμός των ραβδώσεων στις κουρτίνες δεν κολλάνε τόσο πολύ μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι οι υπάλληλοί σας θα μπορούν να τις περάσουν ευκολότερα. Στις περιπτώσεις, που η προστασία αποθηκών και γραφείων είναι αναγκαία ιδιωτική τότε η επιλογή της αδιάφανης ή ημιδιάφανης κουρτίνας είναι η λύση, καθώς συντελούν σε ένα ασφαλέστερο εργασιακό περιβάλλον χωρίς να είναι δυνατή η ορατότητα χώρων. 

 

Σε αρκετές βιομηχανίες ή χώρους εστίασης συναντάμε συχνά προβλήματα εισβολής εντόμων. Για την προστασία και αποφυγή τους οι εντομοαπωθητικές κουρτίνες κάνουν την διαφορά. Εμποτισμένες με το αιθέριο έλαιο της Citronella το οποίο είναι γνωστό για τις εντομοαπωθητικές και αντικουνουπικές ιδιότητές του.

 

Είναι οι κουρτίνες PVC η καλύτερη επιλογή;

Όλοι οι τύποι βιομηχανικών κουρτινών pvc παράγονται από 100% πιστοποιημένων υλικών Pvc. Ωστόσο, διαφορετικοί τύποι PVC είναι κατάλληλοι για διαφορετικές θερμοκρασίες, που κυμαίνονται από -40 έως +45 βαθμούς Κελσίου. Εάν η εφαρμογή της κουρτίνας σας χρησιμοποιηθεί σε κατάψυξη, θα χρειαστεί να αναζητήσετε ένα μοντέλο κατασκευασμένο από PVC Polar ποιότητας που μπορεί να αντέξει τις θερμοκρασίες κατάψυξης, επειδή αυτή η εφαρμογή απαιτεί την τοποθέτηση της κουρτίνας στο εσωτερικό της μονάδας. Σε εφαρμογές θερμοκρασίας δωματίου μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε κουρτίνα pvc από τη γκάμα μας.

 

Πώς θα εγκαταστήσω τις Κουρτίνες Pvc;

Όλες οι λωριδοκουρτίνες μπορούν να τοποθετηθούν με τον μηχανισμό που εσείς επιθυμείτε. Όλοι οι σταθεροί μηχανισμοί κουρτινών pvc τοποθετούνται μέσα σε λίγα λεπτά, είτε κάτω από το τοιχίο εισόδου, είτε πλάτη/προφίλ.

 

Ωστόσο, υπάρχουν οι επιλογές συρόμενων μηχανισμών (με επιπλέον βάσεις – ράουλα – ράγες), που επιτρέπουν την μετακίνηση των κουρτινών χειροκίνητα εύκολα και γρήγορα. Με την επιλογή συρόμενου μηχανισμού διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο τη συχνή διέλευση σε πόρτες/ανοίγματα επιτυγχάνοντας μεγαλύτερο χρόνο ζωής των βιομηχανικών κουρτινών.

ζαμπούκασ κουρτίνεσ pvc

Διατηρήστε τις Λωριδοκουρτίνες σας καθαρές

Εάν οι λωριδοκουρτίνες σας είναι δύσκολο να διακριθούν, μπορεί να νομίζετε ότι είναι γδαρμένες, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είναι απλώς βρώμικες. Αν σκεφτείτε όλους τους ρύπους και τους κινδύνους που οι κουρτίνες Pvc κρατούν μακριά από τον χώρο εργασίας σας, δεν είναι περίεργο που λερώνονται τόσο πολύ. 

 

Εάν πιστεύετε ότι οι κουρτίνες σας είναι γρατζουνισμένες ή θαμπές, απλώς ξεκρεμάστε τες και δοκιμάστε να καθαρίσετε με υγρό πανί ή με χλιαρό νερό, χρησιμοποιώντας μόνο ήπιο απορρυπαντικό ή υγρό απορρυπαντικού, πριν παραγγείλετε μια νέα για αντικατάσταση. Με ισχυρά χημικά, λευκαντικά ή εάν μείνει υπερβολικό νερό στις λωρίδες, τότε οι λωρίδες θα θολώσουν/ θα γίνουν γαλακτώδεις, τελικά θα ασπρίσουν και θα γίνουν αδιαφανείς.

 

Στην εταιρεία ΖΑΜΠΟΥΚΑΣ σας παρέχουμε άμεση αντικατάσταση κουρτινών pvc και πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία επίσης από μεταφορικές ταινίες και τάπητες διαδρόμων που μπορείτε να τις αξιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε, έπειτα από τη δική μας καθοδήγηση για το καλύτερο αποτέλεσμα. Μη διστάσετε να μας καλέστε στο 2310782984. 

envelopecartphone-handsetcrossmenu